Vizita Dr. Necula Constantin la Ravenna

Miercuri , 5 februarie la Parohia Sf. Gheorghe din Ravenna (IT) a venit în vizită Dr. Constantin Necula.

Cu toate că nu mă așteptam la nimic teologic am fost complet dezamăgit de discursul pur moral fără nici o fărâmă de dogmă și evident pro ecumenism după moda actuală.

Am observat imediat viclenia șarpelui , dar blîndețea porumbelului se pare că și-a luat zborul ; a rămas doar în aparență în voce dar nu și în cuget (blândețea).

Chiar dacă nu mă așteptam la nimic profund și de valoare am fost surprins de faptul că acesta la o întrebare incomodă despre ecumenism a ridicat tonul şi a folosit diverse sofisme si diverse tehnici filosofice (în special „Arta de avea dreptate” de Arthur Schopenhauer ) , tehnici folosite in politică care ar convige doar nişte maneliști retardați şi nicidecum un ortodox care își cunoaste credința si dogma.

Printre insulte mai mult sau mai puțin voalate concluzia acestuia a fost că eu am extras din context mărturiile părinților despre erezia ecumenismului si că ar trebuii să mă pregatesc mai mult în domeniu, deci prin urmare experiența este obligatoriu egală cu adevărul , dar nu cand este vorba despre antiecumeniști ci doar despre cei care susțin ecumenismul.

Un alt lucru evident a fost ura fățișă a Dr. Necula față de blogări care aparent își permit să-i atragă atenția că în predici si discursuri domnia sa nu ține cont de dogma ortodoxă ci doar de părerile BOR și ale sale, cu toate că susține sus și tare că este ortodox și că nu prea ar fi de acord cu ecumenismul dar evident nu este nici împotrivă.

Dar având în vedere că după părerea domniei sale nici implantul cipului sau transferul de organe nu reprezintă un păcat nu pot să zic că am fost surprins de răspunsuri , suprinderea a constat în faptul că din partea cuiva cu o asemenea pregătire teologică mă așteptam la niște minciuni mai elaborate, nu doar la evitarea întrebărilor și utilizarea unor tehnici de a avea dreptate care  se pot folosi doar pe o audiență formtă de maneliști , telenoviste si spălați pe cap de televizor.

Blogul la care făcea referire dl. Dr. este : ortodoxadevarat.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Editoriale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s